DelTa Smile - Dr. Delia Marcu
Protetică

Protetică

Una dintre inovațiile stomatologiei moderne este restaurarea dinților cu materiale biocompatibile care să fie suficient de solide pentru a rezista forțelor masticatorii. Este important să restaurăm integritatea arcadelor dentare atât din punct de vedere estetic cât și funcțional.

DeltaSmile oferă tratamente de protetică dentară, ramură a stomatologiei care asigură obținerea unei danturi echilibrate, atât estetic cât și funcțional. Astfel că, în cadrul clinicii noastre puteți beneficia de următoarele lucrări de protetică dentară, realizate împreună cu laboratorul de tehnică dentară: lucrări protetice fixe – coroane metalo-ceramice, integral ceramice, zirconiu, fațete, proteze acrilice totale sau parțiale, proteze scheletate, telescopate.

Lucrările protetice trebuie să înlocuiască cât mai adecvat dinții care lipsesc. Astfel că ele trebuie să preia toate funcțiile acestora: să se integreze ca formă, mărime și culoare cu dinții vecini, trebuie modelate astfel încât masticația să se realizeze confortabil, toate forțele masticatorii fiind transmise de-a lungul rădăcinii dintelui pe care sunt fixate, asigurând astfel un confort optim, să păstreze sau să crească rezistența dintelui pe care îl acoperă.

 

 

RESTAURĂRI PROTETICE FIXE, coroanele și punțile dentare

În funcție de materialul din care sunt realizate, coroanele se împart în mai multe categorii: metalo-ceramice, integral ceramice, full zirconiu sau zirconiu acoperit de ceramică.

În general sunt necesare 4 sedințe: în prima sedință se va realiza șlefuirea dinților stâlpi și amprenta, urmatoarele ședințe presupun anumite probe pentru a ne asigura că lucrarea finală va îndeplini toate funcțiile, ca în final, în ultima ședință să se realizeze cimentarea finală a lucrării.

 

 

RESTAURĂRILE PROTETICE MOBILE ȘI MOBILIZABILE, protezele totale, parțiale, scheletate, telescopate

Se utilizează atunci când lucrările protetice fixe nu se mai pot realiza.

Proteza totală va înlocui toți dinții lipsă de pe o arcadă și va fi realizată dintr-o rășină acrilică de o culoare similară gingiilor în care vor fi montați dinții artificiali. Aceasta va fi menținută în cavitatea bucală prin succiune, prin realizarea designului corect, sau prin croșete în cazul protezei parțiale. Presupune mai multe etape, în prima fiind necesară luarea unei amprente preliminare, ca în a doua ședință, pe baza unei portamprente individuale să fie luată o amprentă fidelă. În următoarele ședințe vor fi stabilite atât înălțimea etajului inferior al feței cât și mușcătura și culoarea viitorilor dinți artificiali.

Protezele scheletate sunt lucrări dentare complexe, care implică o parte fixă și o parte mobilizabila  care este formată dintr-un schelet metalic, o bază acrilică de o culoare similară gingiilor, dinți artificiali și diverse sisteme de ancorare prin care se prind de lucrarea fixă. Acestea asigură pacientului numai avantaje: rezistență, estetică, confort și functionabilitate sporite.