DelTa Smile - Dr. Delia Marcu
ORTODONȚIE INVIZIBILĂ

ORTODONȚIE INVIZIBILĂ

Nu există niciun motiv pentru care să nu te bucuri de un zâmbet perfect, indiferent de vârstă!

 

Când vine vorba de îndreptarea dinților, toți pacienții visează la un aparat dentar invizibil.

Dacă în urmă cu ceva timp, așa ceva era imposibil, astăzi putem beneficia de un sistem ortodontic de ultimă generație, care înlocuiește arcurile și bracketii cu un set de gutiere transparente ce îndreaptă dinții într-un mod comod și invizibil.

Aligner-ul este alternativa invizibilă și estetică a aparatului dentar cu brackets, fiind cea mai modernă soluție pentru îndreptarea dinților. Acest sistem este compus dintr-un set de “gutiere” care purtate succesiv, îndreaptă dinții din aproape în aproape. Gutierele sunt proiectate cu ajutorul unui program special de imagistică computerizată, se poartă zilnic și se schimbă la 14 zile.

Înainte să poată fi creat un plan de tratament, se va lua o amprentă a dinţilor pentru a verifica dacă aceştia pot fi îndreptaţi cu ajutorul acestui sistem. Odată confirmat acest lucru, un plan de tratament virtual 3D detaliat va fi dezvoltat cu ajutorul unui set-up printr-o tehnologie avansată de imagistică 3D computerizată indicând seria de deplasări prin care se preconizează că vor trece dinţii de-a lungul tratamentului, pornind de la poziţia iniţială a până la poziţia finală dorită.

Când veţi începe tratamentul, veţi purta fiecare gutiera în etape de câte două săptămâni. Pe măsură ce folosiţi rând pe rând gutierele din serie, dinţii vor începe să migreze, deplasându-se treptat spre poziţia finală proiectată. Durata unui tratament variază de la o persoană la alta, în funcţie de complexitatea fiecărei probleme legate de îndreptarea dinţilor.

După finalizarea tratamentului de îndreptare a dinților este obligatorie folosirea unei contenții fixe sau mobile. Studiile arată că fără contenţie dinţii pot reveni treptat la poziţia lor iniţială. Aceasta este o problemă foarte des întâlnită în cazul tuturor tratamentelor ortodontice, dar se poate rezolva uşor purtând aparatele de contenţie.

Cu ajutorul Alignerelor se tratează o serie de probleme legate de îndreptarea dinţilor, de la deplasări minore ale dinţilor la cazuri mai complexe.

  • înghesuiri dentare
  • spațieri dentare
  • malpoziții dentare
  • probleme de ocluzie

De ce sa alegi Alignerele?

  • sunt invizibile, detașabile și confortabile
  • permit menținerea unui nivel optim de igienă dentară, pe toată durata tratamentului scăzând riscul de dezvoltare a cariilor
  • nu prezinta restricții în ceea ce privește alimentele consumate
  • sunt 100% personalizate

• sunt proiectate și realizate utilizând tehnologie digitală
• nu sunt fixe, se pot îndeparta în orice moment, fără intervenția medicului
• acționează programat asupra fiecărui dinte