Estetica dentara

Arta de a zâmbi frumos, fără complexe. 

Lucrul cu pasiune și dedicare pentru estetică și pentru reabilitarea zonei frontale duc la artă în stomatologie.  Cu toții ne dorim un zâmbet perfect, iar metodele pentru a le obține sunt astăzi tot mai accesibile.

Albirea dentară

Procedurile de estetică dentară au rolul de a creea un zâmbet perfect, sănătos și natural.

Albirea dinților cu lampa profesională este recomandată și supervizată de medic și reduce la minim riscurile la care sunt supuși pacienții. Este o manoperă de cosmetica dentară non-invazivă, ce folosește un gel special, ingredientul principal fiind peroxidul de hidrogen care sub acțiunea luminii lămpii eliberează oxigenul ce curăță smalțul dinților din interior. Procedeul necesită în prealabil efectuarea unei igienizări profesionale menite sa pregătească și să curețe dinții.

Procesul de albire se desfășoară de-a lungul a 2 ședințe de câte 40 de minute fiecare.

Trebuie menționat că albirea nu este necesară și nu trebuie repetată la un interval mai mic de 12 luni, pentru că realizată la intervale scurte, poate genera apariția cariilor și a sensibilității dentare.

Albirea dinților este recomandată oricărei persoane fără probleme de sănătate, cu vârsta de peste 16 ani, deoarece până la acea vârstă pulpa dintelui este în creștere și riscul iritării sau sensibilizării acesteia este crescut.

Rezultate cele mai spectaculoase se obțin la pacienții care prezintă pete datorate îmbătrânirii smalțului, fumatului, cafelei, vinului sau a altor coloranți alimentari.

Albirea nu este indicată femeilor gravide și celor care alăptează, pacienților care urmează un tratament pentru boli grave sau disfuncții, celor cu sensibilitate la lumină sau care iau medicamente foto-reactive, chiar și homeopate.

Albirea nu are efect asupra obturațiilor sau lucrărilor protetice și nu se realizează dacă dinții prezintă leziuni carioase.

După procedeul de albire este recomandat să vă folosiți o pastă de dinți desensibilizantă care sa conțină fluor, să evitați alimentele și substanțele care colorează dinții: cafea, vin roșu, ceai, suc de roșii sau de fructe de pădure și vișine, ciocolata, substanțele acide ca sucul acidulat sau citricele și este contraindicat fumatul timp de 24 ore.

Rezultatul final va fi vizibil la 24-48 de ore la albire.

Albire dentara - Albire dinti - estetica dentara - cabinet stomatologic Timisoara - DelTa Smile - Dr Delia Tamas - Stomatolog Timisoara