DelTa Smile - Dr. Delia Marcu
Estetică dentară

Estetică dentară

Lucrul cu pasiune pentru estetică și dedicare pentru reabilitarea zonei frontale conduc spre artă in stomatologie. Cu totii ne dorim o dantura perfecta si un zambet luminos, iar metodele pentru a le obtine sunt tot mai accesibile. La DeltaSmile intelegem si sustinem nevoia fiecaruia de a se simti confortabil in propria piele, motiv pentru care facilitam o larga suita de proceduri menite sa imbunatateasca aspectul vizual si estetic.

FAȚETELE DENTARE

Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu pe care îl porți, însă o dantură perfectă nu este definită numai prin culoarea dinților, ci și prin simetria și aspectul cât mai apropiat de natural.

Fațetele sunt pelicule fine din ceramică sau zirconiu, ce acoperă suprafața dinților, ascunzând astfel imperfectiunile vizibile precum forma, lungimea si alinierea dintilor.

 În ce situații sunt indicate fațetele dentare?

 

·        modificări de pozitie ale dinților

·        spații între dinți

·        dinți pătați, colorați  sau închiși la culoare

·        dinți ciobiți, fisurați sau fracturați

·        dinți abrazați din cauza bruxismului

·        dinți cu plombe mari și inestetice

·        diferențe de dimensiuni ale dinților

 

Care sunt avantajele fațetelor dentare?

·  alternativa modernă și mult mai estetică a plombelor sau coroanelor dentare

·   tolerate perfect de țesutul gingival datorită materialelor 100% compatibile cu organismul

·    suprafața netedă și lucioasă va împiedica depunerea tartrului, eliminând riscul afecțiunilor gingivale

·         rezultat vizibil imediat

·        procedura este minim invazivă

·        rezistență crescută la petele de cafea, ceai sau tutun

·   rezistență și durabilitate ce pot depăși capacitățile smalțului natural

 

Realizarea faţetelor implică şlefuiri minore ale smalţului dinţilor, păstrând însă dintele viu. Reprezintă o soluţie pe termen lung. Îngrijite corespunzător, te poţi bucura de ele între 10-15 ani

 

 

ALBIREA DENTARĂ

Albirea cu lampa profesională este considerată albirea cu cele mai bune rezultate, care deschide nuanța dinților cu până la 5 nuante, având în același timp un sistem special de protecție a smalțului și gingiei.

Aceasta este recomandată și supervizată de medic, reducând astfel la minim stresul si riscurile la care sunt supuși pacienții.

Cum se realizează?

O ședință de albire constă în: stabilirea culorii inițiale a dinților, fotografii înainte și după procedură, izolarea gingiei și aplicarea gelului. Procedeul necesită în prealabil, efectuarea unui detartraj, airflow și periaj profesional menite să pregătească și să curețe dinții.

Ingredientul principal al gelului este peroxidul de hidrogen. Acesta se aplică pe smalțul dintelui  și sub acțiunea luminii lămpii UV eliberează oxigenul, ce curăță smalțul dinților din interior.

Efectele albirii pot fi sesizate imediat, însă rezultatul final va fi vizibil dupa 24 de ore de la procedură. În funcție de obiceiurile alimentare ale pacientului, rezultatul poate rezista între 1 și 3 ani de la finalizarea albirii.

Cine sunt pacienții ideali?

Albirea este recomandată oricărei persoane fără probleme de sănătate, care a depășit vârsta de 16 ani, deoarece până în acest punct pulpa dintelui este în creștere și există riscul iritării sau sensibilizării acesteia.

Cele mai spectaculoase rezultate se obțin în cazul pacienților care prezintă colorații datorate îmbătrânirii smalțului, fumatului, cafelei, etc.

Contraindicatii

Albirea nu este indicată femeilor gravide și celor care alaptează, pacienților care urmează un tratament pentru boli grave sau disfuncții, celor cu sensibilitate la lumina sau care iau medicamente foto-reactive și homeopate.

Albirea nu va avea efect asupra ceramicii, compozitului sau acrilatului. În cazul pacienților care prezintă pete gri cauzate de tratamentul cu Tetraciclină sau alte medicamente sunt recomandate fațetele dentare.

Albirea NU este necesară și NU trebuie repetată la un interval mai mic de   1-2 ani, pentru că realizată la intervale scurte, poate ataca smalțul dinților și poate genera apariția cariilor și a sensibilității dentare.

 

În perioada imediată albirii este de preferat evitarea consumului de produse intens colorate precum cafeaua, tutunul, ceaiul, vinul rosu sau ciocolata, care afectează structura poroasă a dintelui.

Albire dentara - Albire dinti - estetica dentara - cabinet stomatologic Timisoara - DelTa Smile - Dr Delia Tamas - Stomatolog Timisoara