Albirea dentară cu lampa profesională este considerată albirea cu cele mai bune rezultate, prin care nuanța dinților se poate deschide cu până la 5 nuanțe, având în același timp un sistem special de protecție a smalțului și gingiei.

Cu toții ne dorim un zâmbet perfect, iar metodele pentru a-l obține sunt tot mai accesibile și mai puțin costisitoare.  Albirea cu lampa profesională este supravegheată de medicul stomatolog și reduce la minim riscurile la care sunt supuși pacienții.

Cum se realizează albirea dentară?

O ședință de albire constă în: consultație, stabilirea culorii inițiale a dinților, fotografii înainte și după procedură, izolarea gingiei și aplicarea gelului. Procedeul necesită în prealabil efectuarea unei igienizări profesionale menite să pregătească și să curețe dinții.

Ingredientul principal al gelului special de albire este peroxidul de hidrogen. Acesta se aplică pe suprafața dinților și sub acțiunea luminii lămpii UV eliberează oxigenul, ce curăță smalțul dinților din interior.

Albirea dentară

Efectele albirii pot fi sesizate imediat, însă nuanța finala va fi vizibilă dupa 24 de ore de la procedură. În funcție de obiceiurile alimentare ale pacientului, acestea pot rezista între 1 și 3 ani de la finalizarea albirii

După albire pacienții beneficiază GRATUIT de substanțe de protecție, pentru a reduce sensibilitatea dentară și pentru protejare împotriva coloranților alimentari.

Pacienții ideali pentru albirea dentară

Albirea este recomandata oricărei persoane fără probleme de sănătate, de peste 16 ani, deoarece până în acest punct pulpa dintelui este in creștere și există riscul sensibilizarii acesteia.

Cei mai buni pacienți, în cazul cărora se obțin rezultate de albire spectaculoase sunt cei care prezintă pe suprafața dentară pete galbene datorate îmbătrânirii smalțului, fumatului, cafelei și vinului sau a altor coloranți alimentari.

Contraindicațiile albirii dentare

Albirea dentară nu este indicată femeilor gravide și celor care alăptează, pacienților care urmează un tratament pentru boli grave sau disfuncții, pacienților cu sensibilitate la lumină sau care iau medicamente foto-reactive, chiar și homeopate.

Albirea nu este indicată copiilor sub 16 ani datorită riscului mare de afectare pulpară. Pacienții sub 18 ani au nevoie de acordul părinților pentru efectuarea procedurii de albire dentară.

Albirea dentară nu va avea efect asupra restaurărilor protetice din materiale ca: acrilat, ceramică, compozit sau asupra plombelor.

În cazul pacienților care prezintă pete gri de la tratamentul cu Tetraciclină sau alte medicamente sunt recomandate mai degrabă fațetele dentare din ceramică.

Trebuie menționat că albirea NU este necesară și NU trebuie repetată la un interval mai mic de 1-2 ani. Realizată la intervale scurte, aceasta poate afecta smalțul și poate genera apariția cariilor și a sensibilității dentare.

În perioada imediată albirii este de preferat evitarea consumului de produse intens colorante. Cafeaua, tutunul, ceaiul negru, vinul roșu sau ciocolata afectează structura poroasă a dintelui.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *