Pentru a avea zâmbetul la care visezi, primul și cel mai important pas este să te prezinți la o consultație stomatologică.

Primul contact al pacientului cu medicul stomatolog este reprezentat de o consultație stomatologică. Aceasta reprezintă cea mai importantă etapă a tratamentului stomatologic. În acest moment se stabilesc unele dintre elementele esențiale ale unui tratament stomatologic reușit. În urma acesteia medicul stomatolog va putea pune un diagnostic și va stabili planul de tratament potrivit nevoilor tale. Va fi de asemenea necesară realizarea unor radiografii dentare. Acestea vor permite o vizualizare de ansamblu a dinților, dar și a tuturor structurilor din sfera oro-maxilo-facială precum osul maxilar și mandibular, articulația temporo-mandibulară și sinusurile.

În cadrul consultației stomatologice va fi realizat și un set de fotografii intraorale dar și extraorale. Acestea vor ajuta la vizualizarea statusului inițial al cazului și evoluția acestuia pe parcursul tratamentului. Apoi pe baza tuturor acestor date va fi întocmit un plan de tratament cu costurile aferente.

Se va realiza o fișă individuală în care se precizează informații legate de statusul dentar actual al pacientului, și de asemenea pacientul este rugat să ofere informații despre starea generală de sănătate, eventualele tratamente pe care acesta le urmează, precum și un scurt istoric al problemelor de natură stomatologică.

consultație stomatologică
fișă de consultație stomatologică

Planul de tratament final se va alcătui în funcție de dorința pacientului, fiind explicate afecțiunile dentare, gravitatea acestora, prioritățile, costurile și diferitele variante de tratament.

Cazurile cu indicații de chirurgie, implanturi sau aparate ortodontice vor fi programate pentru o consultație stomatologică ulterioară la medicii specialiști.

Prevenția este cel mai eficient tratament!

Este recomandată o consultație stomatologică o dată la şase luni, astfel încât poți fi sigur că orice tip de afecțiune a dinților sau a gingiilor este depistată și tratată la momentul potrivit, înainte de a apărea complicații.

Învinge-ți teama și programează-te la o consultație! Nu uita că poți avea zâmbetul pe care ți-l dorești!

fb


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *